Microsoft kondigt GRD3-update Windows Phone 8 aan

Microsoft heeft de derde update van Windows Phone 8 aangekondigd. Deze update zal ergens de komende weken of maanden verschijnen en zal naast vernieuwingen ook een aantal mooie aanpassingen met zich meebrengen.

Microsoft kondigt GDR3 voor Windows Phone 8 aan

Windows Phone 8 GDR3GDR2 is een paar maanden terug al uitgerold en kort daarna volgde de Nokia met de Amber-update voor diens Lumia’s. Microsoft heeft nu aangekondigd dat GDR3 de komende weken uitgerold gaat worden (een exacte datum is nog niet bekend) en tevens zijn er een aantal nieuwe functies en veranderingen uitgelicht. Volgens Microsoft werd er bij het maken van de update door het team uitgegaan van drie punten:

– Het mogelijk maken van nieuwe Windows Phone-toestellen
– Het platform verbeteren met nieuwe mogelijkheden voor huidige gebruikers en partners
– Algemene kwaliteit verbeteren

Het eerste punt slaat op de ondersteuning voor hogere resoluties en andere (snellere) hardware. Zo zal Windows Phone 8 GDR3 quad-core processors ondersteunen en 1080p-schermen. Het tweede punt slaat op de kleine vernieuwingen en verbeteringen die doorgevoerd zijn in GDR3 en het derde punt gaat over algemene verbetering van het systeem (kleine foutjes eruit, sneller, stabieler, etc.). Die nieuwe of verbeterde functionaliteiten zijn uiteraard het meest interessant en daarom hebben we die even op een rijtje gezet:

Driving Mode is een nieuwe functie speciaal bedoeld voor tijdens het rijden. Zo kun je instellen dat je niet gebeld of ge-sms’t kunt worden wanneer Driving Mode actief is. Het activeren van Driving Mode kun je handmatig doen maar je kunt ook instellen dat het geactiveerd wordt wanneer je met bepaalde Bluetooth-apparaten verbindt (zoals je carkit).
Internet delen is verbeterd. Zo kun je in GDR3 je telefoon via Bluetooth verbinden met je Windows 8.1 PC of tablet en op die manier internet delen. Je hoeft dan geen wachtwoord meer in te voeren en alles wordt automatisch ingesteld voor je.
– Je kunt ringtones instellen voor inkomende berichten, emails, voicemails en herinneringen. Het is ook mogelijk ringtones voor berichten in te stellen per contactpersoon zodat je weet wie je een berichtje stuurt.
– Het is mogelijk schermrotatie te vergrendelen. Vooral wanneer je in bed ligt wil het scherm nog wel eens draaien terwijl je dat niet wilt maar dat is dus verleden tijd in GDR3.
Opslagruimte kan beter beheerd worden.
– Je kunt handmatig apps sluiten.
Wifi is in te stellen vanaf het moment dat je je telefoon voor het eerst instelt.
Bluetooth is verbeterd.

Nokia Lumia 1520 eerste smartphone met GDR3

De eerste smartphone die GDR3 aan boord zal hebben is de Nokia Lumia 1520. Deze wordt vermoedelijk deze maand nog aangekondigd en zal direct gebruikmaken van de GDR3-vernieuwingen. Zo heeft de Lumia 1520 volgens geruchten een quad-core processor aan boord en een 1080p-scherm van 6 inch. De Nokia Lumia 1520 wordt waarschijnlijk op 22 oktober aangekondigd en de kans is groot dat rond die datum bekend wordt gemaakt wanneer GDR3 uitgerold wordt.

Bron: Windows Phone Blog


Tags: , , , , ,