Windows Phone 8.1 notificatiecentrum te zien in afbeelding

De Windows Phone 8.1-update komt steeds dichterbij en er is al veel gelekt wat betreft nieuwe functies, maar één functie is nog niet veel van te zien geweest, namelijk het notificatiecentrum. Van die functie is nu een afbeelding verschenen.

Afbeelding laat ‘Action Center’ uit Windows Phone 8.1 zien

Het notificatiecentrum is te zien in een afbeelding die afkomstig zou zijn uit een interne presentatie van Microsoft. Op de slide staat de volgende tekst: ‘Action Center. Centrale locatie voor gemiste notificaties. Apps kunnen op een slimme manier notificaties beheren (notificaties toevoegen, updaten en verwijderen).’ Het Action Center kan tevoorschijn gehaald worden door bovenaan het scherm een veeg naar beneden te maken. Bovenaan je notificatiecentrum staan vier snelkoppelingen van instellingen (je kunt zelf kiezen welke instellingen je wilt zien in het notificatiecentrum) en daaronder staat notificaties gesorteerd op basis van apps. Notificaties kunnen automatisch geüpdatet worden (sportuitslagen bijvoorbeeld) maar ze kunnen ook automatisch verwijderd worden, bijvoorbeeld als een notificatie niet meer relevant is.

Windows Phone 8.1 Action CenterVolgens eerdere geruchten zal het mogelijk worden om diverse notificaties te ontvangen in Windows Phone 8.1, namelijk normale notificaties en ‘ghost’-notificaties. Die ghost-notificaties zijn stille notificaties die je niet wilt zien in een melding, maar wel in je notificatiecentrum.

Vergelijk diverse Windows Phone-toestellen op GSMacties.nl!

Windows Phone 8.1 komt vermoedelijk in mei uit.

Bron: Winphollowers


Tags: , , , ,