Windows Phone 8.1 details uitgelekt

Er is een flinke lijst aan details van Windows Phone 8.1 gelekt. Veel functies zijn in detail beschreven en het geeft een blik in de toekomst van Windows Phone. Waarschijnlijk gaan Windows Phone-gebruikers erg blij worden van de beschreven nieuwtjes.

Windows Phone 8.1 details uitgelekt

Windows Phone 8.1Vorig jaar kwam Windows Phone 8 op de markt en dit jaar kwamen er drie updates uit. Windows Phone 8.1 (Blue) moet ergens in 2014 uitkomen en details verschijnen langzamerhand online. Er zijn nu weer wat vernieuwingen uit Windows Phone 8.1 op het net verschenen zoals details over notificaties, de stemgestuurde assistent Cortana en meer integratie.

– De lancering van Windows Phone 8.1 zal geleid worden door de Nokia ‘Goldfiinger’ en ‘Moneypenny’. De Goldfinger toestel bevat ‘3D Touch System’ waarmee je het scherm kunt besturen zonder het scherm aan te raken. De Moneypenny zal nieuwe softwarematige knoppen hebben voor Terug, Home en Zoeken.
– Vanaf Windows Phone 8.1 zal het mogelijk zijn apps en games te installeren op een MicroSD-kaart. Deze functie is vooral erg prettig voor gebruikers me een toestel waar maar 8GB opslag in zit.
– Als je een korte veeg naar beneden maakt op het scherm krijg je snelle instellingen te zien die je aan kunt passen.
– Een lange veeg op het scherm opent het notificatiecentrum en deze functie werkt ook als je telefoon vergrendeld is. Je kunt dan naar boven vegen om je toestel te ontgrendelen of omlaag vegen om notificaties te tonen.
– De standaard camera-app is geüpdatet en heeft een iets andere interface. Instellingen zullen gepositioneerd zijn aan de linker kant van het scherm in plaats van aan de rechter kant zoals nu het geval is.
– Je kunt notificaties van een Live Tile verwijderen door op een Tile naar rechts te vegen.
– Cortana is gebaseerd op context en werkt op basis van allerlei informatie. Stel dat je een sms’je krijgt waarin staat “Zullen we morgen gaan eten in Eindhoven?” dan zullen sommige delen onderlijnd zijn. Door daar op te klikken kun je direct ingeven dat je morgen een etentje hebt en waar je dat etentje hebt. Hoe meer informatie een berichtje bevat, hoe meer informatie automatisch door Cortana ingevoerd kan worden. Dus als er in het berichtje staat “Morgen om 19:00 eten bij restaurant X in Middelburg” dan kan die informatie automatisch in je agenda gezet worden door op de onderlijnde tekst te drukken.
– Sommige apps geven wel een notificatie maar die zie je niet verschijnen. Zo kun je instellen dat je van likes op Facebook of retweets op Twitter wel een notificatie geven, maar ‘onzichtbaar’. Je ziet dan in het notificatiecentrum wel gewoon de notificaties maar zo wordt je niet helemaal gek als je nogal wat likes ontvangt op een dag.
– Aparte volumeopties voor ringtones en media. Nu zijn beide nog ondergebracht onder één volume, maar dat is vanaf Windows Phone 8.1 verleden tijd.
– VPN-ondersteuning voor zakelijke gebruikers.
– Xbox Music en Xbox Video zullen twee aparte apps zijn en worden verwijderd uit de kern van Windows Phone om snellere updates mogelijk te maken.
– Diepere integratie van Twitter en Facebook in de People Hub.

Windows Phone 8.1 wordt waarschijnlijk begin april 2014 aangekondigd tijdens de Build-conferentie van Microsoft.


Tags: , , ,