Zorg dat je telefoon opgeladen is als je gaat vliegen

De Transportation Security Administration (TSA) heeft bekendgemaakt dat mensen die internationaal vliegen ervoor moeten zorgen dat elektronische apparaten opgeladen zijn als ze op het vliegtuig stappen.

Een niet werkende smartphone is mogelijk een bom

TSA-logoHet klinkt een beetje apart maar de TSA eist dat elektronische apparaten opgeladen zijn voordat je aan boord gaat van een vliegtuig. Reizigers waarvan apparaten niet opgeladen zijn worden mogelijk niet toegelaten op een vlucht. De maatregel zal gelden op een aantal vliegvelden in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Wanneer een reiziger met een vliegtuig gaat reizen moet hij aantonen dat de meegenomen apparaten aangezet kunnen worden.

Volgens NBC News zijn de maatregelen genomen als reactie op een plan van Al Qaida. De terroristische organisatie zou het plan hebben een vliegtuig op te blazen en de angst is er dat ze een laptop, smartphone of tablet zullen gebruiken als bom. Ook schoenen van passagiers zullen extra gecontroleerd worden. De nieuwe maatregelen zouden effectiever moeten werken dan het ‘Screening of Passengers by Observation Techniques‘ (Het screenen van passagiers door observatietechnieken), ook wel SPOT genoemd. Het is echter niet heel moeilijker om effectiever te zijn dan SPOT, want volgens een onderzoek zou SPOT slechts iets betere resultaten boeken dan kans.

Dus een tip voor als je in de zomer op vakantie gaat met het vliegtuig: zorg ervoor dat je smartphone, tablet of laptop opgeladen is en aangezet kan worden! Dat kan je een hoop kopzorgen schelen. Gelukkig kun je onderweg wel gewoon je apparaatje gebruiken zonder dat het vliegtuig neerstort.

Bron: The Verge


Tags: , , , , , ,