Oppo maakt telefoon van aluminium-lithium

Aluminium-lithiumlegering, een materiaal waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Niet zo gek want dat materiaal wordt voornamelijk gebruikt voor moderne vliegtuigen en ruimtevaart. Oppo, een smartphonefabrikant, gaat het materiaal nu ook gebruiken.

Ruimtevaartmateriaal in een smartphone

Sterker dan aluminium en een derde van het gewicht van roestvrij staal, dat is aluminium-lithiumlegering. Momenteel wordt het materiaal vooral gebruikt voor lucht- en ruimtevaart maar de Chinese smartphonefabrikant Oppo gaat het toepassen in hun nieuwste smartphone.

Oppo-teaserMomenteel brengt Oppo nog teasers uit voor het toestel en de kans is groot dat we deze speciale smartphone nooit in Nederland gaan zien maar omdat Oppo de eerste is die aluminium-lithiumlegering in een smartphone gaat gebruiken is het wel noemenswaardig.

In hoeverre aluminium-lithiumlegering beter gaat zijn dan normaal aluminium moet overigens nog blijken. Het materiaal zou steviger zijn waardoor verbuigen minder snel zou moeten voor komen. Sowieso, het spul wordt gebruikt voor raketten (de Ares I en Ares V) dus dan moet het wel goed zitten lijkt ons. En hoeveel mensen kunnen er nou zeggen dat hun smartphone gemaakt is van hetzelfde materiaal als waar raketten mee gemaakt worden.


Tags: , , , , ,