iPhone 6 Plus buigt in broekzak

Diverse gebruikers van de iPhone 6 Plus klagen erover dat hun telefoon buigt als deze in de broekzak zit. De oorzaak is waarschijnlijk te zoeken in de grootte van het toestel in combinatie met de dikte en het gebruikte materiaal.

iPhone 6 Plus-gebruikers klagen over verbogen toestel

Verbogen-iPhone-6-PlusOp diverse fora hebben gebruikers melding gemaakt dat hun iPhone 6 Plus verbogen is terwijl hij in de broekzak zat. Vanwege de aluminium behuizing blijft het toestel ook verbogen en keert deze niet terug naar zijn oorspronkelijke staat. Telefoons van Samsung kunnen namelijk ook verbuigen in een broekzak maar deze buiging is niet permanent omdat de behuizing van plastic is. De iPhone 6 Plus blijft wel gewoon werken nadat deze verbogen is, maar er is altijd een kans dat de interne schade na verloop van tijd erger wordt met een kapotte iPhone 6 Plus als gevolg.

Ook bij de iPhone 5 en 5S waren er in het begin berichten van verbogen toestellen (en tal van andere problemen) en iemand op Reddit zegt dat zijn iPod Touch ook verbogen is in zijn broekzak en dat het toestel na een jaar zelfs helemaal niet meer werkte. Ook van de HTC One (en de One M8) en de Xperia Z1 zijn verhalen te vinden van verbogen toestellen. Dit soort problemen treffen echter vaak maar een beperkt aantal mensen en na een tijdje hoor je er doorgaans niks meer over.

De combinatie van aluminium en een behuizing die zo dun mogelijk moet zijn is nou eenmaal niet zo heel sterk en is relatief makkelijker te verbuigen. Een oplossing zou zijn de achterkant een lichte bolling mee te geven. Hierdoor wordt het een beetje moeilijker om het toestel te verbuigen. Een nadeel is dan wel dat het toestel niet meer strak en plat is.

Apple heeft nog niet gereageerd op de problemen maar de problemen hebben nu al de naam #BendGate gekregen van de online community.

 


Tags: , , , , , , ,