Aandeel Apple gedaald vanwege levertijd iPhone 5

De iPhone 5 is niet goed leverbaar. Door dit tekort lopen de levertijden op en en als gevolg daarvan is het aandeel van Apple gedaald met bijna 10 procent. Momenteel staat het aandeel van Apple op 635 dollar, wat flink minder is dan de ruim 700 dollar van een tijdje terug.

Tekort iPhone 5 schermen zorgt voor lange levertijd

De iPhone 5 wordt wereldwijd geplaagd door leveringsproblemen en als gevolg daarvan is het aandeel van Apple met zo’n 10 procent gezakt naar 635 dollar. Reden voor paniek? Niet echt, want 635 dollar per aandeel is nog altijd enorm veel. Wel wordt hiermee duidelijk dat de financiële wereld liever niet ziet dat er leveringsproblemen zijn met de iPhone 5. Hoe sneller er iPhones verkocht worden, hoe beter. De problemen met levertijden zouden overigens veroorzaakt worden door een tekort aan schermen voor de iPhone 5. Er is echter ook nieuws opgedoken dat Apple de kwaliteitscontrole van de iPhone 5 heeft opgevoerd, wat eveneens vertraging van levering tot gevolg heeft.

De iPhone 5 heeft in Nederland momenteel een levertijd van zo’n 3 tot 4 weken. Kun jij zo lang wachten, vergelijk dan de  iPhone 5 aanbiedingen. Heb je geen zin om te wachten, vergelijk dan de iPhone 4S of iPhone 4 8GB aanbiedingen, welke ook nog eens een stuk goedkoper zijn! Ook de Samsung Galaxy S3 is een zeer goed alternatief voor de iPhone 5.


Tags: , , , ,