iPhone 5 in eerste weekend 5 miljoen keer verkocht

Apple heeft in het eerste weekend dat de iPhone 5 officieel te koop is maar liefst 5 miljoen van deze iPhones verkocht. Hoewel 5 miljoen een hele hoop is, is het slechts een ‘beetje’ meer dan het aantal verkopen van de iPhone 4S in het eerste weekend.

De iPhone 5 is te bestellen! Vergelijk de iPhone 5 aanbiedingen!

iPhone 5 verkoopt minder snel dan verwacht

iPhone 5 voorkant - aankondigingDe iPhone 5 is maar liefst 5 miljoen keer over de toonbank gegaan in drie dagen tijd. Dat is een nieuw record want het vorige record stond op naam van de iPhone 4S, die in het eerste weekend 4 miljoen keer over de toonbank ging. Ondanks het nieuwe record is het lager dan velen voorspeld hadden. Er werden twee keer zoveel pre-orders geplaatst als bij de iPhone 4S, wat neerkomt op 2 miljoen bestellingen. Daarom werd verwacht dat de iPhone 5 ook flink meer zou verkopen dan de iPhone 4S, maar dát valt dus wat tegen.

Minder verkopen dan verwacht, aandeel toch nog op recordhoogte

Apple hoeft niet wakker te liggen van ‘slechts’ 5 miljoen verkopen. Het aandeel Apple staat met 700 dollar nog altijd enorm hoog genoteerd en iOS6 is inmiddels op zo’n 100 miljoen iOS-apparaten geïnstalleerd. Hoewel de aantallen hoger ingeschat waren doet Apple het dus erg goed en vliegt de iPhone 5 over de toonbank.


Tags: , ,