iOS 6 functies werken niet op alle iPhones

Gisteren hadden we het bericht over de aankondiging van iOS 6, het nieuwste mobiele besturingssysteem van Apple. Maar nu blijkt dat niet alle functies op alle iPhones werken. Was het te verwachten of niet?

FaceTime via 3G, nieuwe navigatie, een vernieuwde App Store, een optie om een berichtje te sturen als iemand belt en een vernieuwde browser. Het zijn slechts een handjevol nieuwe functies die je in het nieuwe iOS 6 vindt, maar het zijn wel de meest besproken functies. Apple heeft aangegeven welke toestellen overweg kunnen met welke functies en Engadget heeft dat weer verwerkt in een handig lijstje met de belangrijkste functies.

Functie iPhone 3GS iPhone 4 iPhone 4S
Facebook integratie X X X
FaceTime via 3G X
Turn-by-turn navigatie X
Hulp voor slechthorenden X
Telefoon beantwoorden met een berichtje X X X
Safari tabbladen syncen X X X
PhotoStreams delen X X
Siri X
VIP opties voor mailbox X X

Zoals je ziet ben je het slechtste af met de iPhone 3GS. De iPhone 4 doet het iets beter met iets meer functies, maar voor de volledige iOS 6 ervaring moet je toch echt een iPhone 4S hebben. We hadden dit al verwacht en eerlijk is eerlijk: Apple ondersteund de iPhone 3GS nog gewoon ondanks dat het toestel alweer uit 2009 komt, iets waar andere fabrikanten wat van kunnen leren. Toch vinden we het wel vreemd dat de nieuwe navigatie en FaceTime via 3G niet werken op de iPhone 4. Van Siri was al duidelijk dat het gewoon kan werken op de iPhone 4, ondanks tegensprekende berichten van Apple. Is dit dus een gevalletje ‘het kan wel maar we doen het niet’ of werken die functies écht niet op de iPhone? We zullen waarschijnlijk nooit weten of het slechts een commerciële reden heeft.

Zie je iOS 6 wel zitten? Vergelijk dan nu de iPhone prijzen!

Bron: Engadget


Tags: , , , ,