Apple laat 540.000 iPhones 6-toestellen produceren per dag

Foxconn in Zhengzhou (China) laat al zijn 200.000 werknemers werken aan de iPhone 6-productielijnen. Momenteel worden er dagelijks 140.000 iPhone 6 Plus- en 400.000 iPhone 6-toestellen geproduceerd, aldus The Wall Street Journal.

Meer dan een half miljoen iPhones per dag

iPhone-6-afgerondIn totaal worden er 540.000 iPhones geproduceerd bij de Foxconn-fabriek in het Chinese Zhengzhou en het zou de grootste productie van iPhones bij Foxconn zijn tot nu toe. Een bron zegt echter tegen The Wall Street Journal dat het nog altijd niet voldoende zal zijn om te voldoen aan de gigantische vraag naar de nieuwe iPhones. Eerder kwamen er al berichten naar buiten dat er mogelijk tekorten zullen zijn en dit bericht zou dat bevestigen. Apple zelf heeft echter nog niks officieel naar buiten gebracht over mogelijke tekorten. Het enige dat zij aangegeven hebben is dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in 24 uur tijd al vier miljoen keer besteld was.

De grootste tekorten zouden bij de iPhone 6 Plus te vinden zijn omdat er een tekort is aan 5,5 inch-schermen. Volgens de bron van The Wall Street Journal is slechts 50 tot 60 procent van de geproduceerde iPhone 6 Plus-schermen bruikbaar. Bij de iPhone 6 ligt dit percentage op 85 procent. De lastige productie van de schermen zou voornamelijk komen door de in-cell touch-technologie. Hierbij wordt de sensorlaag in het LCD-scherm geïntegreerd in plaats van dat beide los zijn. Bij de afgekeurde schermen zijn er vooral problemen met het registreren van aanraking langs de randen.

Kan Apple 80 miljoen iPhones verkopen tegen het einde van 2014?

Maar, terug naar de 540.000 geproduceerde iPhones per dag. Tijd om daar een rekensommetje op los te laten! Apple zelf heeft aangegeven 80 miljoen verwacht te verkopen voor het einde van het jaar en we hebben nog rond de 100 dagen voor het jaar afgelopen is en in die tijd kan Apple 54 miljoen iPhones produceren in de Foxconn-fabriek. Er is echter ook nog Pegatron, een ander bedrijf waar iPhones worden geproduceerd. Daar zou ongeveer 30 procent van de iPhone 6-orders verwerkt worden. Dat zou neerkomen op 23 miljoen iPhones (gebaseerd op die 80 miljoen). Met die twee fabrieken gecombineerd zou het mogelijk zijn om die 80 miljoen voor het einde van 2014 te halen, maar dan is het wel kantje boord.

Bron: The Wall Street Journal


Tags: , , , , ,