Preview: iPhone 6 en iPhone 6 Plus

De grootste iPhones tot nu toe

iphone-size-comparisonVrijwel elk merk brengt al best een tijdje smartphones met schermen groter dan 4,5 inch op de markt. Apple bracht zelfs vorig jaar echter nog de iPhone 5S uit, met een ‘klein’ 4 inch-scherm. Met de komst van de nieuwe iPhones veranderd dat echter. Zo heeft de iPhone 6 een 4,7 inch-scherm terwijl de iPhone 6 Plus zelfs een scherm heeft van 5,5 inch! Als je de toestellen naast de iPhone 5S houdt dan valt ook direct op dat de nieuwe iPhones een stuk groter zijn.

Een nadeel aan die grotere schermen is dat ze niet meer zo gemakkelijk met één hand te bedienen zijn en laat bediening met één hand nou net een belangrijk puntje zijn voor Apple. Apple heeft echter een functie toegevoegd waarmee je het scherm als het ware kunt verkleinen. Door twee keer op de homeknop te tikken wordt het scherm kleiner zodat je met één hand overal bij kunt.

iPhone-6-schermMaar verder heeft een groter scherm natuurlijk alleen maar voordelen. Foto’s zijn beter te bekijken, filmpjes kijken is prettiger, internetten is fijner, het toetsenbord is groter en fijner te bedienen, en ga zo maar door! En bij de iPhone 6 Plus is er een speciale landscape-modus te gebruiken, iets dat voorheen niet mogelijk was. Hierdoor is de iPhone 6 Plus horizontaal te gebruiken waardoor het scherm optimaal te gebruiken is.

< Vorige pagina                                                                                                 Volgende pagina >


Tags: , , , , ,