Gerucht: Google werkt aan WhatsApp-concurrent

Google zou werken aan een WhatsApp-concurrent waarbij inloggen niet vereist is. Google heeft al een soort WhatsApp-app in hun assortiment maar daarbij moet je wel inloggen met een Google-account.

Google zou werken aan inlogloze WhatsApp-concurrent

Google-logoGoogle zou zich met de nieuwe app vooral op opkomende markten zoals India willen richten, De komende jaren zullen daar naar verwachting honderden miljoen gebruikers online komen en daar kan een bedrijf als Google natuurlijk handig op in spelen. Momenteel heeft Google al een chatapplicatie, namelijk Hangouts, maar daarvoor is inloggen vereist.

Hoe de app van Google eruit gaat zien en hoe het gaat werken is nog niet bekend. Mogelijk werkt de app met een zelfde soort systeem als WhatsApp en Telegram, waarbij de gebruiker een code ontvangt waarmee de app in gebruik kan worden genomen. Het kan echter ook zijn Google een ander systeem gaat gebruiken, maar daar is dus nog niks over te zeggen. De app zou ergens in 2015 uit moeten komen en zou momenteel nog in een vroeg stadium van de ontwikkeling verkeren. Het zou dus kunnen dat de app nooit uit gaat komen of dat bepaalde zaken nog drastische gaan veranderen.

Google focust zich de laatste tijd wat meer op India. Zo is India ook het eerste land wat de Android One-smartphones uitgekomen zijn. Android One is een serie goedkope smartphones waar Google zelf de software voor ontwikkeld heeft. Ook heeft Google een aangepaste versie gemaakt van Youtube waarin het mogelijk is filmpjes offline op te slaan.

Bron: The Economic Times


Tags: , , , , ,