HTC maakt winst, tegen verwachtingen in

Het gaat al een tijdje slecht met HTC maar het begint er beter uit te zien voor de Taiwanese telefoonfabrikant. In het laatste kwartaal heeft HTC namelijk weer wat positieve cijfers om te tonen.

HTC maakt winst, tegen verwachtingen in

HTC-One-Mini-2Ondanks dat de telefoons van HTC veelal goede reviews ontvangen willen de toestellen maar niet verkopen. De HTC One (M8) is hier een goed voorbeeld van. Een smartphone voorzien van een goed design, mooi scherm en goede specificaties. Volgens sommige reviewers de beste Android-smartphone tot nu toe en HTC’s Sense-uiterlijk voor Android wordt ook vaak geprezen. Ondanks al die positiviteit verkoopt het toestel niet heel goed en velen waren dan ook bang voor slechte kwartaalcijfers van HTC.

HTC heeft echter een leuke winst binnengehaald van een bescheiden 20 miljoen dollar. Het komt niet in de buurt van de 75 miljoen dollar van het vorige kwartaal, maar winst is winst en het is meer dan HTC zelf verwacht had. De verkopen zijn helaas wel gedaald, maar HTC had dat ook al verwacht. Echter heeft het bedrijf verlies weten te voorkomen door te snijden in uitgaven.

HTC is nog niet uit de gevarenzone maar het ziet er in ieder geval al wat rooskleuriger uit. Misschien is er over een tijdje meer budget over voor marketing zodat de toestellen beter aan de man gebracht kunnen worden en gaat de winst vanzelf weer stijgen.

Bron: Pocketnow


Tags: , , , ,