Tele2 heeft meer klanten

Tele2 is het laatste kwartaal gegroeid in Nederland. In totaal kwamen er maar liefst 26.000 nieuwe klanten bij. Mogelijk heeft de groei wat te maken met de nieuwe abonnementen die Tele2 sinds kort aanbiedt.

Tele2_logoTele2 blijft maar groeien en met 26.000 nieuwe abonnees staat het totaal aantal klanten dat mobiel belt op 791.000. Een jaar geleden stond de teller nog op 640.000. Het aantal klanten dat vast internet en vaste telefonie afneemt bij Tele2 is wel afgenomen.

Sinds kort biedt Tele2 nieuwe abonnementen en volgens de provider is de groei mede daardoor te verklaren. Klanten hebben nu de keuze uit 150 min/sms, 300 min/sms of onbeperkt bellen. Daarbij kunnen klanten 100MB, 500MB, 1000MB, 2000MB of 4000MB nemen. In de basis zijn de prijzen erg laag en je kunt de bijbetaling van een smartphone verlagen door een toestelbundel af te sluiten. Hoe veel je daarvoor wilt betalen mag je zelf kiezen. Veel andere providers doen hetzelfde maar het verschil is dat de basisprijzen van Tele2 weinig afwijken van de sim-only-prijzen waardoor een abonnement erg goedkoop kan zijn.

Bekijk diverse zeer scherpe aanbiedingen van Tele2

Concernbreed meer omzet en winst; minder omzet in Nederland

In het afgelopen kwartaal daalde de omzet in Nederland (na Zweden de grootste markt voor Tele2) naar 1,36 miljard Zweedse kronen (149 miljoen euro). Concernbreed werd een omzet behaald van ongeveer 6,6 miljard kronen (718 miljoen euro)  wat een procent meer is dan een jaar eerder. Er werd een nettowinst geboekt van 726 miljoen kronen (78 miljoen euro) wat een flinke verbetering is ten opzichte van het verlies van 123 miljoen kronen (13 miljoen euro) een jaar eerder.

In Nederland kwam de brutowinst uit op 206 miljoen kronen (22,4 miljoen euro) wat 29 procent minder is dan een jaar eerder. Volgens Tele2 komt die daling doordat er onder andere veel geïnvesteerd is in het eigen 4G-netwerk.

Twee tot drie keer meer geïnvesteerd in 4G

De opbouw van het 4G-netwerk van Tele2 is in volle gang en de investeringsuitgaven lagen het derde kwartaal een stuk hoger dan in eerdere kwartalen. In totaal is er in het derde kwartaal 44 miljoen euro geïnvesteerd in het 4G-netwerk in Nederland. Dat is tussen de twee en drie keer meer dan dat er in vorige kwartalen geïnvesteerd werd.

Wanneer Tele2 het 4G-netwerk uit wil rollen is nog altijd niet bekendgemaakt.

Bron: Nu.nl


Tags: , , ,