We voeren gemiddeld 221 opdrachten per dag uit op onze smartphone

221 keer per dag op je telefoon kijken lijkt veel maar toch is dat hoe vaak we gemiddeld op dat apparaatje kijken. Die 221 keer kijken zorgt er voor dat we onze smartphone dagelijks in totaal 3 uur en 16 minuten gebruiken.

We zijn (te)veel bezig met onze smartphone

SmartphoneEen Brits onderzoek van Tecmark onder 2000 smartphonebezitters heeft geconcludeerd dat we steeds afhankelijker worden van onze smartphone. In totaal voeren we gemiddeld 221 opdrachten uit, goed voor een totaal aan 3 uur en 16 minuten aan smartphoneactiviteit.

Het leven (volgens het onderzoek) van een gemiddelde smartphonegebruiker ziet er als volgt uit: de gemiddelde gebruiker begint de dag om 7:31 uur met het checken van de mail en Facebook. Daarna, terwijl de gebruiker nog in bed ligt, worden het weer en nieuws bekeken en wordt een berichtje naar één of twee vrienden gestuurd. De rest van de dag bestaat uit het checken van treintijden, bankzaken regelen, foto’s updaten, spelletjes spelen en updates plaatsen op social media.

221 opdrachten per dag betekent dat er gemiddeld iedere 4,3 minuten een opdracht uitgevoerd wordt op de smartphone. Nu zullen er ook wel meerdere opdrachten per keer uitgevoerd worden maar het is nog altijd een enorm hoog aantal en op de 16 uur (op basis van 8 uur slapen) is 3 uur en 16 minuten aan smartphoneactiviteit behoorlijk veel.

Voor de meeste van ons is het een tweede natuur geworden. Het is zoveel makkelijker om Facebook-updates op je telefoon te checken in plaats van op een computer die nog moet opstarten. We hebben niet zoveel tijd in de ochtend“, zegt directeur van Tecmark, Richard Heyes. Volgens Heyes hebben de meeste mensen niet door hoeveel ze met hun smartphone bezig zijn. Het is zelfs zo erg dat vier op de tien respondenten de mail checkt zonder erbij na te denken.

Bron: De Telegraaf

 

 

 


Tags: , , ,