81 procent van de verkochte telefoons is een smartphone

81 procent van de verkochte telefoons in Nederland is een smartphone, dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK. Ook worden er steeds meer 4G-smartphones verkocht en we kopen steeds vaker grotere smartphones.

gfk-logoVergeleken met vorig jaar is er een stijging van 10 procent te zien in het aantal verkochte smartphones ten opzichte van het totale aantal verkochte telefoons. De groei van 4G-smartphones is nog een stuk groter. In totaal beschikt 50 procent van de verkochte telefoons in september over 4G, wat een record is. In het gehele derde kwartaal ligt dat percentage op 45 procent. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Bijna de helft van de verkochte toestellen in het derde kwartaal heeft een scherm van 4,5 inch of groter. Vorig jaar lag dat percentage nog op 23 procent. Naast dat toestellen groter worden is ook de dikte afgenomen. Een jaar geleden was 30 procent van de verkochte toestellen 9mm of dunner en dat is het afgelopen kwartaal gestegen naar 45 procent.

Er worden ook meer losse toestellen verkocht. In het derde kwartaal was de helft van de verkochte toestellen er eentje zonder abonnement.  In totaal worden 41 procent van de toestellen verkocht in combinatie met een abonnement. De rest wordt los verkocht of in combinatie met prepaid. Ook is er een groei in de markt van mobiele accessoires. Vooral opladers zijn vaker verkocht in het derde kwartaal. In september was er zelfs een groei van 54 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met name power packs worden vaker verkocht.

Bron: GfK


Tags: , , , ,