Gerucht: blauwe vinkjes in WhatsApp binnenkort uit te zetten

Mogelijk komt WhatsApp binnenkort met een optie die gebruikers er toe in staat stelt de blauwe vinkjes uit te zetten. Die blauwe vinkjes laten zien of een gebruiker een bericht gelezen heeft en heeft tot flink wat boze gebruikers geleid.

WhatsApp-blauwe-vinkjes

De instelling om de blauwe vinkjes uit te schakelen zal binnenkort toegevoegd worden. #WhatsApp“, aldus Ilhan Pektas. Deze Duitser is een betatester van WhatsApp en heeft in het verleden vaker correcte informatie over toekomstige functionaliteiten naar buiten gebracht. Mogelijk zit de optie de blauwe vinkjes uit te schakelen al in een testversie van WhatsApp die later als update zal verschijnen. Voor veel gebruikers is dit een geschenk uit de hemel omdat zij er helemaal niet op zitten te wachten dat iemand kan zien of zij een bericht wel of niet gelezen hebben.

De blauwe vinkjes zitten in WhatsApp na een update op woensdagavond en zorgde direct voor flink wat ophef. Veel gebruikers vinden het niet fijn dat mensen weten of een bericht gelezen is. Er verschenen in korte tijd veel negatieve reviews in de app-stores van Apple en Android en op diverse websites werd vrij hevig gereageerd op de update. Het zou een inbreuk op de privacy zijn volgens veel boze gebruikers.

Omdat het ook mogelijk is uit te schakelen dat gebruikers zien wanneer je voor het laatst online geweest bent lijkt het ons aannemelijk dat het binnenkort ook mogelijk zal zijn de blauwe vinkjes uit te schakelen.

geruchtenmeter-10


Tags: , , , ,