Mark Zuckerberg legt uit waarom chatten in een aparte app moet

Tijdens een openbare vraag- en antwoordsessie die live te volgen was via Facebook heeft Facebook CEO Mark Zuckerberg onder andere uitgelegd waarom de chatfunctie van Facebook ondergebracht is in een aparte app.

Facebook-MessengerZuckerberg vond de chatfunctie in de Facebook-app te omslachtig en wilde daarom een aparte app uitbrengen. Dat was volgens hem een moeilijk beslissing maar wel eentje die noodzakelijk was. Berichten versturen binnen Facebook werd steeds belangrijker en het chatten in de Facebook-app was niet handig. Om die reden werd de Facebook Messenger-app uitgebracht.

Dankzij Facebook Messenger reageren gebruikers gemiddeld 20 procent sneller op berichten en dat zou een van de redenen geweest zijn om chatten in de normale app niet meer beschikbaar te maken. Door één app te hebben puur voor je tijdlijn en eentje om te chatten kunnen de apps beter geoptimaliseerd worden. “Op mobiel kan iedere app zich richten op het goed uitvoeren van één ding, denken we“, aldus Zuckerberg.

Veel gebruikers waren (en zijn) niet blij met de splitsing van Facebook en Facebook Messenger. Een extra app voor berichtjes zou te omslachtig zijn. Op Android krijgt de app trouwens wel gewoon vier van de vijf sterren. Op Windows Phone is het met drie van de vijf sterren iets lager en op iOS krijgt de app slechts twee sterren. Een veelgehoorde klacht op Android is dat de app stabiel is en veel batterij verbruikt. De klacht over het batterijverbruik lees je ook veel in de Windows Phone Store. Op iOS gaan de klachten vooral over het feit dat Messenger los staat van de normale Facebook-app.

Bron: Nu.nl


Tags: , , , ,