Facebook-chat binnenkort alleen via aparte app

Mensen die Facebook op de smartphone gebruiken hebben al langer een Facebook-app en een Messenger-app (als ze die geïnstalleerd hebben) maar chatten kan nog via beide apps. Binnenkort gaat dat echter veranderen.

Facebook-gebruikers moeten chatten via aparte app

Facebook MessengerDe Facebook-app bevat een functie om te chatten met je vrienden maar die functie gaat verdwijnen zodat gebruikers de Messenger-app moeten gaan gebruiken. Die app was er al langer maar wordt nu verplicht als je wilt chatten. Het zal wel mogelijk zijn een berichtje te sturen via de Facebook-app maar zodra er een antwoord komt zul je verder moeten gaan in de Messenger-app.

De aanpassing zal vooral invloed hebben op iOS-gebruikers en een deel van de Android-gebruikers. Op Android zullen mensen met een telefoon waar maar een beperkte hoeveelheid RAM in zit gewoon kunnen blijven chatten via de Facebook-app. Om hoeveel RAM het dan gaat is niet bekend maar mogelijk gaat het om telefoons met minder dan 512MB. Gebruikers op Windows Phone zullen geen last hebben van de wijziging en zij kunnen dan ook rustig verder gaan met chatten via de Facebook-app.

Wanneer de wijziging voor iedereen doorgevoerd wordt is nog niet bekend.

Bron: The Verge


Tags: , , ,