Spotify vanaf nu gratis te gebruiken op je smartphone

Spotify is sinds gisteren gratis te gebruiken op je smartphone. Voorheen moest je een Premium-account hebben om de app onderweg te gebruiken, maar dat is nu niet meer nodig. Wel zijn er wat beperkingen verbonden aan het gratis gebruik.

Spotify maakt gebruik op mobiel zonder premium-account mogeljik

Spotify ShuffleSpotify is op de computer gratis te gebruiken. Je kunt alles doen wat je wilt maar krijgt zo nu en dan reclames voorgeschoteld, iets waar veel mensen genoegen mee nemen. Wilde je Spotify op je telefoon gebruiken dan moest je een Premium-account hebben van €9,99 per maand. ‘Wilde’ en ‘moest’, beide in de verleden tijd dus en dat klopt want je kunt vanaf gisteren Spotify gratis gebruiken op je telefoon!

Als je Spotify gratis wilt gebruiken loop je wel tegen een aantal beperkingen aan. Je kunt al je afspeellijsten afspelen, maar alleen in Shuffle-modus. Liedjes worden hiermee door elkaar afgespeeld. Offline opslaan is ook niet mogelijk zonder Premium-account. Je hebt dus een redelijk stevige databundel nodig wanneer je van plan bent veel muziek te streamen onderweg.

Shuffle-modus is al aanwezig in Android en iOS. De functie ontbreekt nog op Windows Phone maar zal waarschijnlijk snel volgen.

Bron: TechCrunch


Tags: , , ,