Twitter en Facebook updaten hun apps

Goed nieuws voor de social media fans van het eerste uur! Twitter en Facebook hebben namelijk flinke wijzigingen doorgevoerd in hun mobiele apps. De Twitter update is voor zowel Android als iOS, Facebook heeft alleen de Android app geüpdatet.

Twitteren en Facebooken, enorm veel mensen doen het. De twee social media platformen zijn uiterst geschikt voor smartphones, want onderweg maak je natuurlijk het meeste mee. Goed nieuws voor de gebruikers van de mobiele apps want er zijn flinke updates doorgevoerd bij beide apps. We nemen beide even apart om alles overzichtelijk te houden en we beginnen met Twitter.

Twitter

Twitter logoTwitter wordt enorm veel gebruikt door een flinke verscheidenheid aan mensen. Tieners die even willen melden dat ze eerder naar huis mogen van school, bedrijven die leuke deals aan de man willen brengen, bloggers die alles melden wat los en vast zit en nog veel meer. Ook hier bij GSMacties.nl zijn we zeer actief bezig op Twitter en we lazen vandaag dan ook met plezier het nieuws over de Twitter update. De update is te verkrijgen op iOS en Android en voert een aantal leuke veranderingen door.

Twitter update voor iOS en Android

Boven zie je de nieuwe interface voor iOS en onder zie je de nieuwe interface voor Android

Bij Android bovenin en bij iOS onderin vind je vier tabjes: Startpagina, Contact, Ontdekken en Ik. Op de startpagina vind je gewoon je timeline terug met alle tweets van personen die je op het moment volgt. Bij Contact vind je al je @-replies, retweets en nieuwe personen die je volgen. Het derde tabje, Ontdekken, laat trending topics zien en de Tweets die daarbij horen. Het laatste tabje, Ik, laat jouw profiel zien. Je kunt hier privéberichten bekijken en je account bewerken. De mobiele app lijkt nu meer op de web-versie en dat is natuurlijk alleen maar goed nieuws.

Facebook

De update voor de Facebook app is alleen beschikbaar voor Android. Deze update is wat rigoureuzer dan de Twitter update en heeft eigenlijk de gehele app vernieuwd en verbeterd. Ik zelf (Stefan, redacteur bij GSMacties.nl) gebruik de mobiele versie van Facebook vrij veel. In de basis werkte de app wel oké, maar ook niet meer dan dat. Soms laadden pagina’s niet, meldingen werden maar mondjesmaat weergegeven, de navigatie was niet echt super en qua overzichtelijkheid mocht er ook wel een en ander veranderd worden. De update komt dus als geroepen en de veranderingen zijn erg prettig!

Facebook update Android

De nieuwe interface van Facebook voor Android. Je ziet drie verschillende schermen. Een erg prettige interface!

Als je de app opstart krijg je je timeline te zien met alle posts van mensen waarmee je bevriend bent of waar je een abonnement op hebt. Bovenin heb je 5 icoontjes waar je op kunt klikken: een snelkoppelingen icoontje, Vriendschapsverzoeken, Berichten, Meldingen en een icoon waarmee je kunt filteren op bepaalde zaken zoals foto’s, links, pagina’s en meer. De eerste indruk is erg positief. Je timelime blijft nu altijd in beeld wanneer je een van de 5 icoontjes aanklikt. Meldingen zijn flink verbeterd, ze zijn accurater en je kunt nu vriendschapsverzoeken bekijken. Het algemene overzicht is heel wat verbeterd en de navigatie gaat nu een stuk soepeler. Al met al werkt de app na de update een stuk beter. Het delen van foto’s en reageren op berichten zou ook verbeterd zijn, maar dat hebben we nog niet kunnen testen.

Leuke updates dus vandaag! De social media ervaring op je smartphone is nu weer wat beter geworden, dus nu kun je onderweg nóg socialer zijn. Heb jij de update al? Vertel ons dan via Twitter of Facebook wat je ervan vindt!


Tags: , , , ,