Microsoft maakt ’s werelds grootste selfie

Wat krijg je als je een selfie maakt met 1.150 mensen in de achtergrond? ’s Werelds grootste selfie, althans, dat beweert Microsoft. De selfie is gemaakt met een Nokia Lumia 730 in Bangladesh.

De Lumia 730 (in Nederland is alleen de Lumia 735 verkrijgbaar) is ‘made for selfies’ en dat wil Microsoft iedereen duidelijk maken. In samenwerking met Coca Cola hebben ze de Lumia 730 gebruikt in Bangladesh om ’s werelds grootste selfie te maken.

Grootste-selfieIn totaal staan er 1.151 mensen op de foto. Iedereen moest zich inschrijven zodat bijgehouden kon worden hoeveel mensen er aanwezig waren. Kopjes tellen op de foto kan misschien ook wel, maar erg handig is het niet! Het record is overigens nog niet bevestigd door Guiness dus of de selfie ook officieel ’s werelds grootste selfie is moet nog blijken.

Groot, groter, grootst

Wij denken echter niet dat dit ’s werelds grootste selfie is. Wie wel eens naar een festival gaat weet dat veel artiesten (vooral dj’s) helemaal gek zijn op selfies. Maar als een dj als Hardwell, Tiësto of Armin van Buuren een selfie maakt tijdens een optreden, dan staan er toch al snel héél wat meer mensen op dan 1.151. Zo vindt er ieder jaar in Miami het Ultra Music Festival plaats. Dit jaar kwamen daar meer dan 1 miljoen (!) mensen op af. Als een DJ tijdens zo’n festival een selfie maakt met slechts 1 procent van de bezoekers in de achtergrond dan staan er al bijna tien keer zoveel mensen op de foto als bij die selfie van Microsoft.

Dj-selfieAlle bovenstaande selfies zijn gemaakt tijdens Ultra Music Festival 2014. Begin jij alvast met tellen?


Tags: , , , , ,