T-Mobile komt in 2015 met nieuwe abonnementen

T-Mobile zal begin 2015 met nieuwe abonnementen komen om de huidige Stel Samen-abonnementen te vervangen. De grootste verandering is dat je ervoor kunt kiezen een smartphone op diverse manieren te betalen.

T-Mobile logoTweakers werd getipt over de nieuwe abonnementen en T-Mobile heeft het daarna bevestigd. De nieuwe abonnementen gaan Stel Samen opvolgen en werken iets anders dan we gewend zijn. Zo kan een klant ervoor kiezen een smartphone meteen direct of deels af te betalen, of dat de afbetaling gebeurt via de maandelijkse rekening.  “Stel dat je een paar honderd euro opzij hebt gezet voor een smartphone, dan kun je die direct gebruiken om het toestel geheel of gedeeltelijk af te betalen“, aldus een woordvoerder van T-Mobile. Deze optie wordt geïntroduceerd om de abonnementen transparanter te maken.

Het idee is om de kosten van het abonnement volledig los te koppelen van de kosten van een telefoon. “De toestelkosten zitten niet meer verborgen in de abonnementskosten. Zo is het voor klanten volledig duidelijk wat ze voor hun toestel betalen“, zegt T-Mobile hierover. Dit is een reactie op een oordeel van de Hoge Raad. Die oordeelde in de zomer dat providers duidelijk aan moeten geven hoe duur een gratis telefoon is bij een abonnement.

De nieuwe abonnementen worden hoogstwaarschijnlijk in de eerste helft van 2015 geïntroduceerd en details over de tarieven, de bundels en andere informatie zijn nog niet bekend.

Bron: Tweakers


Tags: , , , , ,