NL-Alert komt nog steeds niet overal binnen

Vandaag om 12:00 uur gingen in heel het land weer de alarmen af en ook werd er een test uitgevoerd met NL-Alert om te kijken of mensen die berichtjes kunnen ontvangen. Die test liep weer niet helemaal lekker.

NL AlertHet moet nog gebeuren dat een test met NL-Alert helemaal vlekkeloos verloopt en dat iedereen het testberichtje binnenkrijgt. Het gros van de telefoons kan inmiddels NL-Alert ontvangen. Er is wel nog een probleem met 4G want als je dat hebt kun je NL-Alert niet ontvangen en dat is een bekend probleem waar aan gewerkt wordt.

Maar ook toestellen die het wél kunnen ontvangen en die niet gekoppeld zijn aan een 4G-abonnement ontvangen veelal geen NL-Alert, maar niemand lijkt te weten hoe dat komt. Ook ontvangen sommige mensen juist meerdere berichten in één keer. Het is toch wel belangrijk dat iedereen iets belangrijks als NL-Alert gewoon kan ontvangen. Nu zal het niet vaak voor komen dat een alert verstuurd wordt die van levensbelang kan zijn, maar als het wel voor komt dan is het toch wel fijn dat jij ook een berichtje ontvangt. Zo zijn er inmiddels al een aantal keer echte alerts verstuurd tijdens onder andere branden en andere incidenten.

Eind 2015 moet NL-Alert ook werken op 4G-netwerken en uiteindelijk moet het zo zijn dat providers een NL-Alert binnen drie minuten aan al hun abonnees moeten kunnen versturen en dat de dienst ten allen tijde beschikbaar is. Een bericht moet ook verstuurd kunnen worden als een mast beschadigd is en daarom moet er altijd een tweede optie met noodstroom beschikbaar zijn. Er is echter nog een hoop werk aan de winkel om NL-Alert vlekkeloos te laten werken. Op Tweakers loopt momenteel een poll en op het moment van schrijven zegt bijna 65 procent van de stemmers dat zij geen bericht hebben ontvangen vandaag. Dat is toch een behoorlijk hoog percentage.

Kijk op de website van NL-Alert of jouw toestel geschikt is voor het ontvangen van berichten en hoe je je telefoon in kunt stellen!

Tags: , ,