700 miljoen WhatsApp-gebruikers versturen 30 miljard berichten per dag

Momenteel heeft WhatsApp maar liefst 700 miljoen actieve gebruikers en al die gebruikers samen sturen dagelijks 30 miljard berichten. Daarmee is de berichten-app populairder dan ooit en er lijkt voorlopig geen einde te komen aan de populariteit.

WhatsappJan Koum, directeur van WhatsApp, heeft de cijfers bekendgemaakt in een bericht op Facebook. “We zijn blij om vandaag mee te delen dat WhatsApp meer dan 700 miljoen actieve gebruikers heeft per maand. Verder worden er iedere dag meer dan 30 miljard berichten verstuurd. Zo nederig en opgewonden als wij zijn door onze aanhoudende groei zijn we nog enthousiaster te blijven bouwen aan geweldige producten in 2015“, aldus Koum. Het lijkt dus beter dan ooit te gaan met WhatsApp, zelfs ondanks de overname door Facebook.

Begin 2014 kwam het nieuws naar buiten dat WhatsApp overgenomen zou worden door Facebook. Veel mensen waren hier ontevreden over omdat hun privacy door de overname in het geding zou komen. Door deze overname zeiden veel mensen van WhatsApp af te willen en steeg de concurrerende dienst Telegram snel in populariteit. Maar ondanks dat is WhatsApp toch van de 400 miljoen actieve gebruikers naar de 700 miljoen actieve gebruikers gegroeid. De vraag is echter hoe dat kan als er zoveel ontevreden gebruikers waren en het antwoord is vrij simpel. Zolang een kleine meerderheid van iemand zijn kringen WhatsApp blijft gebruiken zal iedereen het blijven gebruiken omdat je anders een hoop contacten mist. Het feit dat WhatsApp is blijven groeien betekent dat er niet genoeg mensen overgestapt zijn naar Telegram of andere diensten.

Dat WhatsApp van 400 miljoen naar 700 miljoen is gegroeid in een jaar tijd, ondanks de negatieve berichten rondom de Facebook-overname, betekent dat er een grote kans is dat er dit jaar de grens van 1 miljard actieve gebruikers doorbroken wordt.

WhatsApp gaat 1 cent per bericht rekenen!

Nee, dat gaan ze niet doen. Momenteel gaat er een oud bericht rond op onder andere Facebook waarin staat dat je binnenkort 1 cent per verstuurd bericht op WhatsApp moet gaan betalen tenzij je dat bericht deelt met 10 mensen. Grote onzin natuurlijk en dit bericht is onder andere in 2013 ook al eens rondgegaan. In het bericht wordt ook gelinkt naar een bericht op RTL Nieuws uit maart 2013 waarin wat staat over dat WhatsApp geld gaat kosten. iPhone-gebruikers betalen al langer geld voor WhatsApp en ook op andere platformen moet uiteindelijk betaald gaan worden maar hoe dat precies zit weet niemand.


Tags: , , ,