Alcatel komt met ronde smartwatches

Terwijl praktisch elke smartwatch-fabrikant vierkante toestellen uitbracht gooide Motorola hoge ogen met zijn ronde smartwatch. Later kwam ook LG met een ronde smartwatch en nu komt Alcatel ook met een rond minicomputertje voor om je pols.

Motorola en LG staan beide bekend als A-merken en het is niet heel gek dat zij de lat hoger proberen te leggen door een ronde smartwatch uit te brengen. Alcatel, een Frans merk, staat in de smartphonewereld niet echt bekend als een grote speler of A-merk ook al bestaan ze al best een tijdje. De mobiele divisie bestaat sinds 2004. Het merk maakt vooral goedkopere toestellen en richt zich vooral op een goede prijs/kwaliteit-verhouding.

Alcatel-Onetouch-WatchHet is dan ook opmerkelijk dat juist Alcatel een smartwatch uit wil brengen met een rond schermpje. Over de Alcatel Onetouch Watch is nog niet veel bekend maar de gadget moet een fractie kosten van wat je voor concurrerende smartwatches betaalt. Over de grootte van het schermpje, welke besturingssystemen ondersteund worden of hoelang de accu het uit moet houden is nog niks bekend.

LG-en-Motorola-smartwatchQua design is de Onetouch Watch uiteraard geen Moto 360 of G Watch R (toch wel de smartwatch-paradepaardjes op het gebied van design) maar het is mooi om te zien dat ook een merk als Alcatel zich mengt in de smartwatch-strijd. Dergelijke gadgets zullen steeds populairder worden en hoe meer er door diverse merken in geïnvesteerd wordt, hoe goedkoper de producten uiteindelijk worden. De Moto 360 of G Watch R kosten momenteel nog tussen de 250 en 300 euro, niet bepaald een lage instapprijs. Als je niet perse een rond schermpje wilt hebben kun je ook al een smartwatch hebben voor onder de 100 euro.

Bron: Pocketnow


Tags: , , , , ,