Corning werkt aan Gorilla Glass-opvolger die even sterk is als saffier

Corning, het bedrijf achter het welbekende Gorilla Glass, heeft aangekondigd te werken aan een opvolger. De naam is voor nu nog Project Phire en het zou net zo krasbestendig moeten zijn als saffier, wat nogal een claim is!

Corning-Gorilla-GlassWe kunnen wel stellen dat 2014 onder andere in het teken stond van saffier. Een van de hardste materialen die je kunt gebruiken als glas en bijna niet te beschadigen met krassen. Apple gebruikt saffier onder andere voor de lens van de camera op de iPhones en op de homeknop van de iPhone 5S en iPhone 6.

De bekendste leverancier van smartphoneglas is echter Corning en met hun Gorilla Glass hebben ze een groot deel van de markt in handen. Inmiddels is Gorilla Glass 4 al te gebruiken door fabrikanten en het begint langzamerhand wel eens tijd te worden voor een opvolger. Die opvolger, daar wordt aan gewerkt en de naam is Project Phire. “We zeiden vorig jaar dat saffier geweldig is tegen krassen maar dat het glas minder goed bestand is tegen vallen. Dus, we hebben een product gemaakt dat dezelfde superieure weerstand tegen normale schade en valschade biedt als Gorilla Glass 4 en krasbestendigheid die erg in de buurt komt van saffier“, aldus James Clappin, president van Corning Glass Technologies. Dat belooft dus wat voor! Wanneer we dit nieuwe ‘Phire Glass’ mogen verwachten is nog niet bekend en het kan nog wel even duren voordat het goed en wel in smartphones te vinden is.

Momenteel is Gorilla Glass 4 de nieuwste ‘versie’ van het glas van Corning en het biedt twee keer de weerstand tegen schade als Gorilla Glass 3. Qua weerstand tegen schade zit je bij Gorilla Glass dan ook wel goed, maar op het gebied van weerstand tegen krassen zijn minder grote stappen gezet. Daar lijkt nu met Project Phire dus verandering in te komen en als Corning hun claim waar kan maken dan kan het qua glas voor mobiele apparaten wel eens ’the next big thing’ worden.

We hebben overigens even opgezocht wat Phire mogelijk betekent en iemand die als vuur is (‘hot’, energiek, niet te stoppen, helder) noem je een phire. Phire als naam bestaat ook en is mogelijk afgeleid van Phyre wat zijn origine vindt in de Armeense taal. Phyre betekend ‘iemand die fel brandt‘. Niet dat deze informatie iets zegt over het glas, maar het is toch een interessant extraatje.

Bron: Cnet


Tags: , , , ,