WhatsApp begint met voorzichtige uitrol belfunctie

WhatsApp lijkt begonnen te zijn met een voorzichtiger uitrol van de nieuwe belfunctie die het mogelijk om te bellen via WhatsApp. Je verbruikt dan geen belminuten maar data en is om die reden vergelijkbaar met Skype.

WhatsApp-belfunctieDeze maand bracht WhatsApp al de nieuwe webfunctie uit en mogelijk kunnen we zeer binnenkort nog een nieuwe functie verwelkomen: bellen via WhatsApp. Er zijn screenshots online verschenen die de belfunctie laten zien. De functie lijkt ook al uitgerold te worden maar de details zijn nog een beetje vaag. Zo zou het werken op basis van uitnodiging en de functie zou in de nieuwste versie van WhatsApp zitten maar nog niet werken. Het lijkt dus te gaan om een beperkte uitrol van de functie waarna een bredere uitrol plaats zal vinden naar meerdere gebruikers.

De nieuwe functie laat gebruikers naar elkaar bellen via WhatsApp. Deze manier van bellen gaat dan via het internet en het kost je dan ook data in plaats van belminuten. De naam van op deze manier bellen heet overigens VOIP (Voice Over IP).

Wanneer de belfunctie uitgerold gaat worden naar alle gebruikers is niet bekend.

Data als de vervanger voor belminuten

Uiteindelijk zal VOIP het bellen via een regulier telecomnetwerk volledig overnemen. Je hebt dan ook niet langer belminuten of sms’jes die je kunt verbruiken, maar alles zal via data gaan. Of je nou een berichtje verstuurt, iemand wilt bellen, een foto upload, aan het ‘Facetimen’ bent of de navigatie aan hebt staan, allemaal MB’s die verbruikt worden. Providers zijn mogelijk dan ook niet heel erg blij met de opkomst van VOIP want dat betekent uiteindelijk het einde van bundels met minuten en sms’jes. Wel heb je als consument dan misschien een grotere internetbundel nodig, maar deze verandering zal de providers wel raken in de portemonnee.

Bron: Reddit


Tags: , , ,