Gelekte foto’s laten smartphone zonder schermranden zien

Oppo, een Chinese fabrikant die onder andere smartphones maakt, zou werken aan een technologie waarmee bezels (de randen langs het scherm) tot het verleden zouden moeten behoren. Van die technologie zijn ook foto’s uitgelekt.

We beginnen even bij het begin, namelijk het eerste bericht over deze technologie van Oppo: op 19 december 2014 is er een patentaanvraag gedaan door Oppo. Het patent laat een beeldschermtechniek zien die ervoor moet zorgen dat ook de randen van een scherm beeld kunnen laten zien. Op de tekening dat bij het patent zit is te zien hoe het werkt. Er wordt in feite gebruikgemaakt van een traditioneel scherm, maar in dit geval werkt het in combinatie met een speciaal paneel dat licht ‘stuurt’. Klinkt allemaal heel ingewikkeld maar komt er op neer dat paneel 1 het licht op paneel 2 projecteert en daardoor kun je het scherm door laten lopen tot de randen.

Oppo-patent-schermNu is zo’n tekening leuk en aardig en patenten worden vaker niet dan wel gebruikt, maar kort na het verschijnen van het bovenstaande bericht lekten er een aantal foto’s uit waarop een telefoon te zien is waarbij de nieuwe technologie van Oppo in gebruik is.

Oppo-zonder-bezel-2 Oppo-zonder-bezelHet ziet er heel vreemd uit, zo’n telefoon zonder randen naast het scherm (of praktisch geen randen). Ook vragen wij ons af of het geen problemen op gaat leveren wanneer je met je handpalm de zijkant van het scherm aanraakt. Of de telefoon die te zien is binnenkort uit gaan komen is niet bekend en buiten de gelekte foto’s is er ook niks over bekend. Het zou ook kunnen zijn dat iemand snel deze foto’s in elkaar geknutseld heeft.

Bron: GSMarena & GizmoChina


Tags: , , , , ,