Sneller en stabieler wifi in de Intercity dankzij 4G

De NS gaat de komende maanden internetsnelheid in treinen verhogen. Momenteel wordt nog gebruikgemaakt van 3G maar er gaat overgestapt worden naar 4G waardoor hogere snelheden mogelijk worden.

NS-logoWie deze zomer met een intercity van de NS reist zal gebruik kunnen maken van snel internet via wifi. Deze week wordt namelijk begonnen met het updaten van de internetverbindingen in treinen. Momenteel gebruiken de Intercity’s van de NS nog 3G maar die modules worden nu geüpdatet naar 4G. De eerste treinen met het nieuwe snelle internet rijden inmiddels al rond.

De NS maakt voor wifi in de trein gebruik van het netwerk van T-Mobile en door gebruik te gaan maken van 4G kan er een hogere snelheid gegarandeerd worden. Ook zal het wifi-netwerk hierdoor wat stabieler zijn wanneer er meerdere gebruikers gebruik van maken. Momenteel is het zo dat als er veel gebruikers gebruikmaken van wifi in de trein dat het netwerk vol loopt en erg traag kan worden.

Om de voorkomen dat ook met 4G het wifi-netwerk vol loop gaat de NS een snelheidslimiet instellen voor gebruikers. Die snelheid zal maximaal 150kB/s zijn, wat niet een heel hoge snelheid is, maar hoog genoeg om muziek te streamen, te Facebooken of te whatsappen. Ook websites bezoeken zal prima gaan. Wat lastiger zal zijn zal het streamen van HD-filmpjes of het kijken van Netflix, maar daar is de wifi-verbinding van de NS ook niet voor bedoeld.

Bron: OV Magazine


Tags: , , , , ,