Simyo heeft last van 4G-storing

Smartphonebezitters die gebruikmaken van Simyo melden dat het 4G-netwerk van de provider al meer dan een week niet goed functioneert. De 4G-verbinding valt regelmatig weg en telefoons schakelen dan terug naar 3G.

Simyo logoNadat een telefoon teruggeschakeld is naar 3G zou deze automatisch weer over moeten gaan naar 4G zodra die verbinding weer stabiel is maar dat gebeurt niet helemaal goed. Ook handmatig terugschakelen naar 4G zou niet goed werken.

De eerste melding kwam twee weken geleden binnen op het forum van Simyo. MeneerMan zegt het volgende: “Ik kan sinds gisteren 4G niet meer gebruiken. Mijn telefoon staat op 3G en wanneer ik internet gebruik of andere apps die internet nodig hebben, staat er ineens H+“. De dag erna meldt dezelfde gebruiker dat het probleem zichzelf opgelost heeft, maar kort daarna meldt hij dat het probleem weer terug is. “Telefoon uit en aan doen werkt niet. Ook werkt het niet handmatig op 3G te zetten en daarna weer naar 4G“, zegt hij.

Sinds iets meer dan een week komen er meer meldingen binnen van andere gebruikers en het lijkt alle besturingssystemen te treffen. Zo gebruikt MeneerMan een Lumia 930 (Windows Phone), maar er zijn ook gebruikers met iPhones en Android-telefoons. Ook melden gebruikers dat, hoewel zij problemen hebben met 4G van Simyo, de 4G-verbindingen van KPN en Vodafone wel gewoon stabiel zijn.

Simyo zegt te werken aan het probleem en KPN heeft aangegeven het probleem te onderzoeken. Wat de oorzaak is is niet bekend.


Tags: , ,