Vijf mobiele games van Nintendo tot 2017

De Japanse spelletjesgigant Nintendo gaf eerder al aan in de toekomst mobiele games uit te willen brengen. Nu is bekendgemaakt dat we tot 2017 vijf mobiele games van Nintendo kunnen verwachten.

De eerste mobiele game van Nintendo moet dit jaar nog verschijnen en in totaal moeten er ongeveer vijf games verschijnen voor maart 2017. Het doel is om games wereldwijd uit te brengen op een adequaat tempo en om honderden miljoenen mensen te entertainen met de games. “Je zult denken dat het een klein aantal is, maar ons doel is om van elke game een succes te maken. En omdat we de games na de release nog goed willen ondersteunen is het geen klein aantal en het laat zien hoe serieus wij bezig zijn met de markt voor mobiele apparaten“, aldus Nintendo CEO Satoru Iwata.

Dena-NintendoDe games van Nintendo worden gemaakt in samenwerking met het Japanse DeNA. Nintendo hoopt dat de mobiele games consumenten uiteindelijk over de streep gaan trekken zodat ze een Nintendo-console kopen. De laatste jaren heeft Nintendo te kampen met tegenvallende verkopen van consoles. Mogelijk komt dat door de sterke opkomst van smartphones en mobiele games. Vanuit het smartphonepubliek is er al langer de vraag of Nintendo niet ook de overstap naar smartphones en tablets kan maken, maar Nintendo heeft daar lange tijd geen gehoor aan gegeven.

It’s-a me, Mario!

Nintendo heeft een aantal van de meest herkenbare personages in hun portfolio zitten. Denk aan Mario, Link (van Zelda), Donkey Kong, Fox McCloud (Star Fox), Kirby en natuurlijk de wezentjes van Pokemon. Er zijn ook tal van games die perfect zouden werken op een smartphone. Voorbeelden hiervan zijn Advance Wars (strategie), F-Zero (racen), Mario Party (behendigheid), Mario Kart (racen), Pikmin (strategie) en natuurlijk Pokemon (avontuur/strategie).

Nintendo Smartphone

Welke franchises uiteindelijk gebruikt worden voor de mobiele games is niet bekend. Het is überhaupt niet bekend of er wel een bestaande franchise gebruikt gaat worden. Nintendo kan er namelijk ook voor kiezen met een nieuwe franchise te komen voor de mobiele games.

Bron: Nintendo


Tags: , ,