Nieuwe Range Rover kan bestuurd worden met smartphone

Het lijkt als een verhaal uit de toekomst, een auto besturen met een smartphone. Land Rover heeft het echter mogelijk gemaakt met een prototype Range Rover. Er zijn wel wat beperkingen, maar hoe gaaf is het om een auto te besturen met je telefoon!?

Landrover-smartphoneIn Mythbusters hebben ze regelmatig auto’s gemaakt die op afstand te besturen zijn (met wisselend succes) maar die auto’s waren voorzien van een soort robot op het stuur, gekoppeld aan een grote afstandsbediening. Land Rover pakt het net wat anders aan waardoor de auto er niet uit zien alsof hij overgenomen is door een robot.

In een filmpje op het Youtube-kanaal van Land Rover is te zien hoe een man zijn Range Rover bestuurt met zijn smartphone terwijl hij buiten de auto staat. Om de auto te kunnen besturen moet je binnen 3 meter van de auto staan en de maximaal snelheid is dan 6,4 kilometer per uur. Het lijkt vooral bedoeld te zijn om je auto door lastige situaties heen te begeleiden. Vanaf de buitenkant kun je immers beter zien hoe je het beste een bocht kan maken, of dat je over dat heuveltje heen kan komen zonder schade. Ook tijdens het inparkeren in krappe ruimtes kan het makkelijk zijn om het van buitenaf te doen.

Momenteel is de op afstand bestuurbare Range Rover nog niet te koop en wanneer de techniek zijn weg vindt naar de consument is nog niet bekendgemaakt. Wie nu al aan de slag wil met een op afstand bestuurbare Range Rover moet voorlopig even uitwijken naar de wat kleinere variant. Deze kun je in diverse soorten en maten kopen in de meeste speelgoedwinkels!

Range-Rover-RC


Tags: , , ,