Nokia komt in 2016 met nieuwe smartphone

Na vele ontkenningen heeft Nokia nu dan toch toegegeven weer de telefoonmarkt in te willen treden. Nokia CEO Rajeev Suri heeft bekendgemaakt dat er in 2016 een herintrede komt in de telefoonmarkt.

NokiaIn een interview heeft Rajeev Suri de planning voor 2016 uit de doeken gedaan. In de tweede helft van 2016 zal het merk terugkeren op de telefoonmarkt, al gaan ze niet zelf telefoons produceren. In plaats daarvan wil Nokia zijn naam laten gebruiken onder licentie. Nokia zal de smartphones ontwerpen en een ander merk zal vervolgens de smartphones ontwikkelen.

Het is niet bekend of Nokia al in gesprek is met bepaalde partners, maar eerder werkte het bedrijf al samen met Foxconn voor de productie van een tablet. De tablet was ontworpen door Nokia en op de tablet stond ook het logo van Nokia maar de productie werd verzorgt door het Chinese Foxconn. Mogelijk is die fabrikant dus een van de kandidaten om Nokia-telefoons te produceren. Maar het zou dus ook zomaar kunnen zijn dat Nokia in zee gaat met een ander bekend merk, maar daar is momenteel nog niks over te zeggen.

Bron: Manager Magazin


Tags: , ,