Nokia: flinke prijsverlaging Windows Phone toestellen

Windows Phone weet niet echt voet aan de grond te krijgen en daarom komen Microsoft en Nokia met een nieuwe strategie: veel goedkopere toestellen om keihard de concurrentie aan te gaan met Android.

Windows Phone homescreenVolgens Stephen Elop, CEO van Nokia, moet er agressief geconcurreerd worden met Android. “Goedkope telefoons zijn daar een belangrijk onderdeel van.”, aldus Elop. Momenteel is de Nokia Lumia 610 de goedkoopste Windows Phone telefoon en met hulp van Microsoft gaat die prijs nu verder gedrukt worden. Beide bedrijven hebben dus nogal wat moeite met het aan de man brengen van Windows Phone. Ook heeft Nokia vandaag bekendgemaakt dat er 10.000 banen geschrapt gaan worden.

Nokia was ooit een grootmacht op het gebied van telefoons, maar sinds de komst van de smartphone hebben ze behoorlijk slecht gepresteerd. Dit komt door slechte en verouderde software en door sterke concurrenten die wél presteren op dat gebied: Apple en Google (Android). Microsoft was met Windows Mobile in het verleden redelijk groot, maar dat mobiele besturingssysteem heeft bij veel gebruikers een nare smaak achtergelaten. Nokia en Microsoft hebben dus imago-problemen, met het gevolg dat Windows Phone niet aanslaat bij de consument. Wij denken dat alleen een flinke prijsverlaging van de toestellen niet voldoende is. Bovendien kan een flinke prijsverlaging ook averechts werken omdat het merk dan het stempel ‘goedkoop merk’ meekrijgt. In de high-end markt zet je jezelf dan al snel buitenspel. Omdat degene die Windows Phone wel gebruiken er tevreden over zijn, denken wij dat het verstandig is om flink te investeren in het verbeteren van het imago. Hierdoor zal de consument Windows Phone eerder meenemen in haar aankoopbeslissing.

Mogelijk wordt er volgende week een en ander onthuld op het Developer Summit in San Francisco, waar onder andere Windows Phone 8 officieel onthuld wordt.

Bron: Nu.nl


Tags: ,