SanDisk brengt geheugenkaartje van 200GB uit

Een telefoon heeft steeds vaker minimaal 8GB opslag aan boord maar als dat niet genoeg is dan kun je meestal wel een MicroSD-kaartje in de telefoon stoppen voor extra opslag. Maar wat nou als je niet genoeg hebt aan de gangbare 32GB?

SanDisk-200GBSanDisk heeft een MicroSDXC-kaartje uitgebracht met een opslagcapaciteit van maar liefst 200GB. Dat is best een prestatie aangezien zo’n kaartje niet veel groter is dan de nagel van je duim. Voor een slordige 250 dollar is dit kaartje van jou, maar dan heb je nog het probleem dat je telefoon het waarschijnlijk niet ondersteund. Op papier gaan veel telefoons maar tot 32GB en in sommige gevallen gaat het tot 128GB. Waarschijnlijk kun je in een telefoon die geheugenkaartjes tot 128GB ondersteunt wel een kaartje van 200GB stoppen. Beide zijn namelijk MicroSDXC (Extra Capacity) terwijl een normaal MicroSD-kaartje dat niet is.

We gaan niet in op de technische details van het kaartje, maar hij is snel genoeg om méér dan voldoende te zijn in praktisch apparaten zoals smartphones.

Hoeveel is 200GB?

Oké, dus zo’n kaartje is minuscuul en 200GB is veel, maar hoeveel is dat? Hoeveel data past er nou op een klein kaartje ter grootte van een duimnagel?

Als je Drones, het nieuwste album van Muse, helemaal geweldig vindt dan kun je daar met een 200GB-kaartje meer dan 50 dagen non stop naar luisteren. Dat album kan er namelijk zo’n 1600 keer op. En vind je The Sims 3 inclusief alle uitbreidingen wel geinig? Dat hele pakket past zo’n 7 keer op het kaartje. Dat is dus één hele game inclusief zo’n 10 uitbreidingen. Een Word-bestand met het woordje SanDisk erin kun je meer dan 18 miljoen keer opslaan op een 200GB-kaartje en wanneer je elke bestandje uitprint en het papier stapelt bereik je een hoogte van zo’n 1800 meter.

1800 meter aan papier, 55 dagen aan muziek of 7 grote game-paketten op een kaartje ter grootte van je duimnagel. Eigenlijk is het best knap als je er zo over na gaat denken. En dat technische hoogstandje kan dus van jou zijn voor zo’n 250 dollar. Dat is eigenlijk best goedkoop als je je bedenkt dat je voor al dat papier maar liefst 108.000 euro kwijt zou zijn. En dat papier past ook nog eens niet in je smartphone.


Tags: , , , ,