OnePlus 2 officieel aangekondigd; prijs is 339 euro

De OnePlus 2 is de afgelopen weken regelmatig in het nieuws geweest dankzij de campagne die OnePlus voerde. De telefoon is nu officieel aangekondigd en zal op dezelfde manier verkocht worden als de OnePlus One.

OnePlus-2

Waar veel fabrikanten hun telefoon het liefste verkocht laten worden door zoveel mogelijk winkels pakt OnePlus het anders aan. Bij de OnePlus One werd in het begin gewerkt met een uitnodigingssysteem. Hierdoor kon OnePlus de marges laag houden en werd er geproduceerd op basis van vraag in plaats van op basis van schattingen en verwachtingen. De OnePlus 2 gaat op een zelfde manier verkocht worden maar OnePlus belooft dat mensen dit maal hun telefoon sneller zullen ontvangen.

De OnePlus 2 heeft een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels. De chipset van de telefoon is de Snapdragon 810 met aan boord twee 1,8GHz quad-core processors. Achterop zit een 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en laserfocus en voorop zit een 5-megapixelcamera. De telefoon draait op Android 5.1, er zit een 3300mAh-accu in en er is plek voor 2 simkaartjes. Ook beschikt de OnePlus 2 over een vngerafdrukscanner.

Qua opslag en werkgeheugen zijn er twee varianten beschikbaar, namelijk 3GB werkgeheugen en 16GB opslag of 4GB werkgeheugen en 64GB opslag. De prijs van de 16GB-versie is 339 euro en de prijs van de 64GB-versie is 399 euro.

Het design van de OnePlus 2 doet erg denken aan zijn voorganger, de OnePlus One. Ook zijn er hier weer verschillende achterkanten beschikbaar: Sandstone Black, Kevlar en Hout. De OnePlus 2 kan besteld worden via de website van OnePlus.


Tags: , ,