Android ziet marktaandeel in Europa stijgen

Kantar Worldpanel heeft de nieuwste cijfers over het marktaandeel van de grote mobiele besturingssystemen vrijgegeven. In Europa is Android qua marktaandeel gegroeid en zelf BlackBerry lijkt iets gegroeid te zijn.

Kantar-Worldpanel

Kantar Worldpanel kijkt naar de vijf grootste markten van Europa, namelijk het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Als we al die cijfers combineren en vergelijke met cijfers van juli 2014, dan zien we dat er eigenlijk maar weinig veranderd is.

Android zag het marktaandeel iets stijgen van 72,3 procent naar 74,7 procent en dat is voornamelijk ten koste gegaan van het marktaandeel van iOS. Waar iOS vorig jaar nog een marktaandeel van 17 procent had is dat nu gezakt naar 14 procent. Een flink verlies dus. Ook Windows Phone zag het marktaandeel slinken al was het verlies hier iets minder groot, namelijk van 9,5 procent naar 8,9 procent. BlackBerry zag zijn marktaandeel opvallend genoeg iets stijgen van 0,7 procent naar 0,8 procent.

Android is het grootste in Spanje met een marktaandeel van maar liefst 84,3 procent. Windows Phone doet het met een marktaandeel van 10,6 procent het beste in Frankrijk. Voorheen was Italië altijd het land met het grootste Windows Phone-marktaandeel maar dat stokje is nu dus doorgegeven. Wat ook het grootste is in Frankrijk is iOS met een marktaandeel van 14,7 procent.

In de Verenigde Staten is Android met iets meer dan 4 procent gezakt naar 62 procent, iOS is van 30,5 naar 31,5 procent gestegen en Windows Phone is van 3 naar 3,8 procent gestegen. Ook BlackBerry is hier gestegen, namelijk van 0,4 naar 2 procent. Android is in de Verenigde Staten dus de grote verliezer.

 


Tags: , , , , ,