900 miljoen maandelijkse WhatsApp-gebruikers

WhatsApp heeft bekendgemaakt maar liefst 900 miljoen maandelijkse gebruikers te hebben. De groei van WhatsApp lijkt dus niet te stoppen ondanks dat er flink wat concurrentie op de loer ligt.

WhatsApp-gebruikers

Met een Facebook-bericht heeft WhatsApp-topman Jan Koum bekendgemaakt de grens van 900 miljoen gebruikers te zijn gepasseerd. Als de huidige groei door blijft zetten dan dan bereikt WhatsApp over zes maanden de 1 miljard maandelijkse gebruikers.

In februari 2014, toen bekendgemaakt werd dat WhatsApp overgenomen zou worden door Facebook, dreigden veel gebruikers over te stappen naar concurrerende diensten. Onder andere Telegram merkte dat en kreeg er plots veel gebruikers bij. Uiteindelijk zijn de meeste gebruikers er waarschijnlijk toch niet mee gestopt. Het kan echter ook zijn dat diverse gebruikers meerdere berichtendiensten op hun telefoon hebben staan.