Afgelopen maanden bijna alleen 4G-smartphones verkocht in Nederland

Volgens onderzoeksbureau GfK zijn er in de afgelopen maanden bijna alleen maar 4G-smartphones verkocht in Nederland. Slechts 8 procent van de verkochte smartphones had geen 4G aan boord.

Moto-E-2015-thumb4G is vanaf 2013 te gebruiken in Nederland en in slechts twee jaar tijd zijn we op het punt gekomen dat er bijna alleen nog maar 4G-smartphones verkocht worden. Vorig jaar beschikte 67 procent van de verkocht smartphones over 4G-ondersteuning en dit jaar is dat aantal gestegen naar maar liefst 92 procent. Zelfs veel budget-smartphones kunnen tegenwoordig met 4G overweg. Denk aan de Motorola Moto E (2015), de Microsoft Lumia 550, de Huawei Y5, LG Leon 4G en de Samsung Galaxy Core Prime.

De smartphonemarkt in Nederland groeit nog altijd maar de rek begint er wel een beetje uit te raken. Ten opzichte van vorig jaar is de markt met 3 procent gegroeid. Dat is minder dan de groei van voorgaande jaren maar dat is ook niet heel gek. Praktisch iedereen heeft tegenwoordig een smartphone dus er zijn steeds minder mensen die nog een smartphone moeten kopen.


Tags: , , , ,