Instagram test versie met meerdere accounts

Android Police heeft in een nieuwe versie van Instagram aanwijzingen gevonden dat er gewerkt wordt aan ondersteuning voor meerdere accounts. Die functionaliteit is overigens wel al aanwezig in onofficiële apps.

Instagram-accounts

Veel mensen hebben meerdere Instagram-accounts in beheer. Denk aan een persoonlijke account en een account van een blog, van een website of van het werk. Die mensen hebben nu twee keuzes: steeds in- en uitloggen of gebruikmaken van een onofficiële app. Op Android is een onofficiële app gebruiken niet heel moeilijk maar op iOS moet je daarvoor gebruikmaken van een jailbreak.

Android Police heeft nu in versie 7.12.0 ontdekt dat er mogelijk een optie aan zit te komen om met meerdere accounts in te loggen. In het instellingenmenu is bij sommige gebruikers de optie ‘Account toevoegen’ verschenen. Het lijkt dus om een test te gaan die uitgerold is naar enkele gebruikers.

Wanneer er meerdere accounts gekoppeld zijn kun je bovenin de app snel wisselen tussen meerdere accounts. Wanneer de functie naar alle gebruikers uitgerold gaat worden is nog niet bekend. Instagram zelf heeft de functie ook nog niet officieel aangekondigd.


Tags: , , ,