Instagram laat liggende en staande foto’s toe

Instagram heeft zijn app geüpdatet waardoor het nu mogelijk is om foto’s in portret- of landschap-modus te uploaden. Eerder was het alleen mogelijk om vierkante foto’s te uploaden.

Volgens Instagram was het niet altijd praktisch om een onderwerp in een vierkante foto te stoppen. Ook zou een op de vijf foto’s op Instagram niet vierkant zijn. Hierdoor heeft het bedrijf er dus voor gekozen om staande en liggende foto’s ook toe te staan. Ook bij video’s is het mogelijk om het formaat te kiezen. Instagram zegt op zijn blog wel dat het vierkante formaat altijd deel zal zijn van wie ze zijn, maar dat het verhaal dat iemand wil vertellen altijd op de eerste plaats moet staan.

Instagram-fotoformaat

Wat ook nieuw is, is dat de filters die voor foto beschikbaar zijn nu ook allemaal te gebruiken zijn voor video. Ook is het mogelijk om de intensiteit van een filter aan te passen voor zowel foto als video. Voorlopig is de update alleen maar beschikbaar voor iOS en Android.


Tags: , , , ,