Windows 10 ondersteunt apps van iOS en Android

Deze week vond Build van Microsoft plaats en daar zijn heel wat details over Windows 10 uit de doeken gedaan. Een van de nieuwtjes was dat Windows 10 apps van iOS en Android gaat ondersteunen.

Windows-10-logoMomenteel heb je drie ecosystemen: Android, iOS en Windows Phone. Ontwikkelaars geven vooral de voorkeur aan iOS, gevolgd door Android en op de laatste plaats staat Windows Phone. Apps zijn belangrijk om een ecosysteem groot te maken en doordat apps vaak pas wat later op Windows Phone verschijnen kopen mensen minder snel zo’n telefoon. Microsoft heeft echter de perfecte oplossing: apps van concurrerende systemen op hun eigen systeem! BlackBerry doet ongeveer hetzelfde en laat de gebruiker Android-apps installeren, maar Microsoft pakt het iets anders aan.

Microsoft stelt een programma beschikbaar waarmee het mogelijk is voor ontwikkelaars om hun apps snel om te zetten naar Windows 10. Hierdoor kunnen ze als basis hun iOS- of Android-app gebruiken en daarna zonder al te veel moeite omzetten naar Windows. De apps missen dan wel de visuele stijl die Microsoft hanteert voor Windows, maar ze hopen op deze manier ontwikkelaars over de streep te trekken. Microsoft hoopt dat wanneer een apps populair blijkt te zijn dat ontwikkelaars hun apps aanpassen zodat het qua visuele stijl meer overeen komt met Windows.

Er is al een iOS-app voor Windows Phone

Nu zul je misschien denken: apps die voor een ander systeem ontwikkeld zijn, dat werkt toch voor geen meter? En daar zit je helemaal fout! Er is namelijk al een iOS-app te vinden in de app-winkel van Windows en het is ook nog eens een héél populaire app die bovendien erg positief beoordeeld wordt.: Candy Crush Saga! Joe Belfiore maakte tijdens Build bekend dat deze game oorspronkelijk voor iOS gemaakt is maar daarna overgezet is naar Windows Phone. Microsoft heeft dus al min of meer bewezen dat hun manier van apps overzetten prima werkt. Tevens heeft de bekende ontwikkelaar Rudy Huyn bekendgemaakt dat Snapchat, die niet op Windows Phone verkrijgbaar is, binnen een dagje overgezet kan worden naar Windows Phone. Als dat waar is dan is het overzetten ook nog eens niet heel veel werk.

 


Tags: , , , , , ,