Tele2 wil prijzenoorlog met goedkope 4G-abonnementen

tele2-4g

Met goedkope 4G-abonnementen en subsidie op smartphones wil Tele2 een prijzenoorlog ontketenen, of zoals Tele2 het zelf noemt: een ‘data-oorlog’.

Tele2 is 4G al een aantal maanden aan het uitrollen naar bestaande klanten maar vanaf donderdag zal het 4G-netwerk ook beschikbaar zijn voor nieuwe klanten. Er zijn nieuwe abonnementen aangekondigd en die beschikken allemaal over supersnel 4G internet:

Inhoud Prijs
1 GB + 100 minuten € 10,00
1,5 GB + onbeperkt bellen € 16,00
4 GB + onbeperkt bellen € 21,00
8 GB + onbeperkt bellen € 25,00
24 GB + onbeperkt bellen € 35,00

Data-oorlog

Tele2 is van plan een heuse dataoorlog te starten. Een van de manieren waarop Tele2 dit wil doen is door relatief goedkoop heel veel data aan te bieden. Vodafone biedt momenteel maximaal 6GB (met 1GB extra) en onbeperkt bellen voor 47 euro. KPN biedt maximaal 10GB en onbeperkt bellen voor 74 euro (+10 euro korting) en T-Mobile biedt 12GB en onbeperkt bellen voor 50 euro (+13,50 euro korting). Tele2 biedt qua data meer dan alle andere providers voor een lager maandbedrag, wat erg netjes is.

Het doel van Tele2 is dat klanten onbezorgd kunnen internetten en door een eigen 4G-netwerk op te zetten kunnen ze naar eigen zeggen voor Nederland ongewone prijzen aanbieden. “Het is tijd voor de Nederlandse consumenten om de handrem eraf te halen bij hun gebruik van mobiele data. In de laatste drie jaar is er in de prijzen weinig veranderd, waardoor die nog steeds tot de hoogste in Europa horen. Wij gaan hier verandering in brengen door de markt in Nederland eens goed op te schudden. We starten een datarevolutie met de lancering van ons nieuwe LTE-Advanced netwerk: supersnel mobiel internet met een geweldige dekking voor de laagste prijs”, aldus Jeff Dodds, CEO van Tele2 Nederland.

De huidige klanten worden overigens ook niet vergeten en ook zij mogen meegenieten van de data-oorlog. Tele2 geeft alle 4G-klanten namelijk blijvend een verdubbeling van de data. 3G-klanten krijgen eenmalig een databundel van 1GB.

4G-netwerk Tele2

Tele2 geeft aan dat de dekking van het nieuwe 4G-netwerk op dit moment 92 procent bedraagt. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2016 moet landelijke dekking gerealiseerd zijn. Ook wordt in het eerste kwartaal van 2016 VoLTE geïntroduceerd, waarmee klanten in HD-kwaliteit kunnen bellen via het 4G-netwerk.

Het uiteindelijke doel is ’s werelds eerste 4G-only provider te worden. Internetten via 4G en bellen via 4G. Niet meer afhankelijk zijn van het netwerk van T-Mobile en dus zelf alle touwtjes in handen hebben.

Prijzen vergelijken

Vanaf morgen kun je in onze vergelijker eenvoudig alle prijzen van de nieuwe Tele2 abonnementen vergelijken in combinatie met een telefoon.