Samsung verwacht meer winst dankzij Galaxy S7

Samsung MWC

Samsung denkt dat ze tijdens het eerste kwartaal van dit jaar meer winst dan het voorgaande kwartaal gedraaid heeft. Als reden geeft het bedrijf de komst van de nieuwe Galaxy S7.

Wanneer het bedrijf kijkt naar de cijfers van vorig jaar, is de omzet met zo’n 4% gestegen naar zo’n 37 miljard euro. Aldus Samsung afgelopen donderdag.

De verwachting

De begrote winst zal tegen de 5 miljard euro zijn en dat is ongeveer 10% meer dan vorig jaar. Het gaat momenteel alleen om te verwachten cijfers. De definitieve cijfers zijn nog niet openbaar en zullen binnen enkele weken het daglicht zien.

Het succes

Het is met name te wijten aan de nieuwe Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge, dat er in het eerste kwartaal nog een mooie eindsprint is gemaakt. Samsung was de concurrentie net een maand voor, want de LG G5 en de iPhone SE zijn pas deze maand uitgebracht.

Deze strategische zet heeft voordelig voor Samsung uitgepakt. Marktonderzoekers denken dat er al 9 miljoen Galaxy S7 varianten zijn verkocht. Dit lijkt op een mooi herstel in de rubriek smartphones van Samsung. Het afgelopen jaar ging het namelijk niet al te best me de telefoonverkoop bij Samsung. Wat Samsung kwijt is geweest aan marketingkosten voor het nieuwe vlaggenschip is nog niet bekend.


Tags: , , , ,