Apps installeren onmogelijk op SD-kaart Samsung Galaxy S7 en LG G5

samsung-galaxy-s7-microsd

Het is voor gebruikers onmogelijk om apps te installeren op de MicroSD-kaart in een Samsung Galaxy S7 of LG G5.

Volgens Android Central en Ars Technica is het niet mogelijk om apps te installeren op MicroSD-kaarten in de nieuwe Samsung Galaxy S7 en LG G5. De fabrikanten hebben ervoor gekozen om deze nieuwe Android-functie niet over te nemen.

Waarom

Samsung geeft zelf als verklaring dat mensen hun SD-kaart voornamelijk gebruiken voor de opslag van foto’s en daardoor regelmatig geformatteerd wordt. De fabrikant geeft vervolgens aan dat daarmee het risico op het per ongeluk verwijderen van belangrijke bestanden vergroot wordt. LG heeft nog geen officiële verklaring afgelegd voor het niet invoeren van deze functie.

De nieuwe optie van Android 6.0

Het recente besturingsprogramma Android 6.0 biedt de optie om een SD-kaart zo te formatteren, dat deze door de telefoon herkend wordt als eigen geheugen. Deze optie is voor veel gebruikers aantrekkelijk, want op deze manier kunnen er ook apps op de MicroSD-kaarten van telefoons geïnstalleerd worden.


Tags: , , , , , ,