Google komt met techniek omtrent inloggen zonder wachtwoord

Google

Google is druk bezig met een techniek die het mogelijk maakt om in te loggen op een Android toestel zonder wachtwoord. Mocht deze techniek de tests van Google doorstaan, zulle ze worden gebruikt door ontwikkelaars van apps.

Op de Google I/O conferentie liet Daniel Kaufman dit weten. In plaats van wachtwoorden zullen er andere manier worden gebruikt om de gebruiker toegang te verlenen. Men zal zich voornamelijk focussen op type en looppatronen van de gebruiker. Zelf de locatie kan van belang zijn om toegang te krijgen.

De Tweestaps methode

Deze methode is een dubbele verificatie door de gebruiker om toegang tot een bepaalde app te krijgen. Naast het gebruikelijke wachtwoord zal de gebruiker nog een andere handeling moeten uitvoeren om de app te kunnen gebruiken. De nieuwe techniek van Google kan hier tevens mee gecombineerd worden.

Een profiel

Bovenstaande methode kan met de nieuwe techniek onder de naam ”Project Abacus” als overbodig worden gezien. Abacus is in staat om een profiel van de gebruiker te schetsen. Dit profiel zal gebaseerd zijn op de manier waarop de smartphone gebruiker zijn of haar telefoon gebruikt.

Met deze gegevens maakt de techniek een bepaalde vertrouwensscore. Deze score bepaald de handeling die nodig is om toegang tot een bepaalde app te krijgen. Een bankapp zou is een voorbeeld waarbij het vertrouwen hoog moet zijn, terwijl dat bij een camera app een stuk lager zou kunnen zijn.

Baanbrekend

Deze techniek is baanbrekend voor de huidige inlogmogelijkheden. Mits het goed werkt, zal de techniek in de toekomst voor een optimale beveiliging kunnen zorgen. In juni zullen volgens Kaufman verschillende financiële bedrijven de techniek gaan testen.


Tags: ,