Top Nintendo oneens over mobiele games

De top van Nintendo zou het oneens zijn met elkaar over mobiele games. Een groot deel van de top wil graag mobiele versies van bekende Nintendo-games uitbrengen, maar de directeur van het bedrijf ziet het niet zo zitten.

Nintendo-directie zou games uit willen brengen op smartphones

Het gerucht gaat dat het merendeel van de directie  van Nintendo voorstander is van het uitbrengen van Nintendo-klassiekers op smartphones en tablets. Sowieso zijn er al langer geruchten dat Nintendo games uit wil brengen op smartphones, maar tot nu toe is er nog niks van waar gebleken. Het probleem waar het merendeel van de directie mogelijk tegenaan loopt is Satoru Iwata, de directeur van Nintendo.

Nintendo Smartphone

Een 3DS-game op een smartphone zou er zo uit kunnen zien.

Alles wat met ‘het net’ te maken heeft zou Iwata niet zien zitten en hij wil enkel games voor eigen hardware maken. Nintendo verkoopt momenteel de Wii U, 3DS en 2DS maar het bedrijf kampt met tegenvallende verkopen. Een mogelijke manier om extra omzet te genereren zou het uitbrengen van games op smartphones zijn, maar dat wil Iwata dus niet en er is niemand binnen het bedrijf die de status heeft om hem tegen te spreken.

Gamers willen een nieuw Nintendo-icoon en klassiekers op de smartphone

Als je reacties bekijkt bij nieuwsberichten over Nintendo en de geruchten over de stap naar smartphones, dan komen er vaak twee zaken naar voren: als het bedrijf wil overleven moet er een nieuw Nintendo-icoon ontwikkeld worden. De nieuwe Super Mario, Zelda of Donkey Kong. Een nieuwe held in het Nintendo-universum. En veel mensen willen dolgraag klassiekers op een legale manier kunnen spelen op hun telefoon. Denk aan de oude Super Mario-games, of de oude Pokemon-games. Momenteel kun je die games wel op minder legale manieren spelen, maar een echte liefhebber doet het natuurlijk liever legaal.

Voor nu lijkt het er op dat Nintendo voorlopig vast blijft houden aan het concept dat ze al sinds de NES gebruiken: eigen hardware met exclusieve eigen games. Misschien dat een Nintendo-smartphone een schot in de roos is? Misschien wel een iPhone die gemaakt is in samenwerking met Nintendo. Of een speciale versie van Android? Wie weet!

Bron: Business Journal


Tags: , , , , ,