Fujitsu toont 12 megapixel Windows Phone 7 toestel

Fujitsu werkt aan zijn eerste Windows Phone 7 toestel en heeft besloten ook meteen goed te beginnen. Dat goede begin maken ze door de smartphone een 12 megapixel camera mee te geven.

FujitsuOp de Windows Partners Conference 2011 toonde Microsoft verschillende nieuwe toestellen met het nieuwe Windows Phone 7 Mango. Een van die telefoons was van Fujitsu en had een 12 megapixel camera aan boord. De telefoon heeft enorm veel weg van Fujitsu’s eerste Android toestel, de Regaza T-01C. De telefoon zou volgens geruchten een 4″ LCD scherm hebben. Als je overigens denkt dat 12 megapixels veel is dan heb je het mis, want een paar maanden terug kwamen er al geruchten boven water over HTC. Die zouden namelijk aan een Windows Phone 7 toestel werken met daarop een camera met maar liefst 16 megapixels.

Wel valt er iets op als je kijkt naar een aantal aangekondigde Windows Phone 7 toestellen: het waren eerst Android toestellen. Gaan we nu vaker dit soort cross-overs zien van Android naar WP7? Het kan natuurlijk zijn dat sommige bedrijven hun kansen willen spreiden, maar dat is puur speculatie natuurlijk. Uiteindelijk is het alleen maar goed dat Microsoft steeds meer smartphone-ontwikkelaars achter zich krijgt. Goed voor de concurrentie en goed voor de ontwikkeling van Microsofts mobiele OS.

De Regaza T-01C vergeleken met de mysterieuze WP7 look-a-like:

Vergelijk van de 2 Fujitsu toestellen