Galaxy S2 met Windows Phone 7 onderweg

Tijdens de WPC 2011 conferentie heeft Microsoft geheel onverwacht 4 nieuwe Windows Phone 7 toestellen getoond. Een van de belangrijkste is waarschijnlijk de Galaxy S2, het Android vlaggenschip van Samsung.

WP7 Samsung Galaxy S2Samsung heeft al eerder een WP7 toestel uitgebracht en gaat nu komen met een Galaxy S2 die draait op het mobiele besturingssysteem van Microsoft. Daarnaast hebben 3 nieuwkomers op het gebied van WP7 zich gemeld, namelijk Acer, Fujitsu en ZTE. Die 3 bedrijven zullen binnen korte tijd met eigen WP7 toestellen komen. Er hebben video’s online gestaan maar die heeft Microsoft inmiddels laten verwijderen.

Eerder waren er al geruchten dat er een voor Windows Phone 7 aangepaste Samsung Galaxy S2 zou komen, en die geruchten blijken nu waar te zijn. Specificaties zijn verder nog niet bekend, al zullen die waarschijnlijk niet veel afwijken van de Android versie. Wel is er een front-facing camera toegevoegd aan het toestel, wat erop duidt dat hij zal draaien op de Mango update, de eerste grote update voor het mobiele besturingssysteem van Microsoft.